«Самопомочі» доведеться підтримати Яресько або знайти іншу кандидатуру – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Проблема не в тому, що Порошенко не хоче бачити Яценюка в кріслі прем'єра. Яценюка не хочуть бачити там «Батьківщина», «Самопоміч», 90 депутатів від «БПП» та «РПЛ».

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи інформацію про те, що в АП розглядають три сценарії: технократичний уряд на чолі з Яресько, політичний – на чолі із Садовим, та з іншою кандидатурою, під яку знайдуть 226 голосів.

«Щодо варіанту політичного уряду на чолі з Садовим, то лідер «Самопомочі» обрав іншу тактику. У мера Львова вичікувальна тактика чекати. Тому потрібно буде назвати свою кандидатуру або підтримати Яресько як прем'єра технократичного уряду», – пояснює Фесенко.

Звісно, як зазначив політолог, не варто виключати, що з'явиться й третя кандидатура.

Садовий дав «БПП» сигнал про те, що «Самопоміч» почала кампанію до дострокових виборів – експертПолітолог проаналізував інтерв’ю Андрія Садового, в якому він зізнався про дзвінок Президента щодо рішення про відставку прем'єр-міністра.

«Частині депутатів Яресько не подобається з різних причин: Бюджет, податкова реформа, угоди з кредиторами. Наталії Яресько потрібно думати, якщо вона стане реальним кандидатом на прем'єрство, як вибудувати конструктивні відносини з парламентом», – розповів експерт.

Також, як зауважив політолог, той факт, що Гройсман не буде прем'єром, спростовує сценарій, про який казав Яценюк – що «БПП» буде формувати власний уряд.

«Це ігри та маніпуляції, які спрямовані на західних партнерів, що між Президентом та прем'єром є конфлікт. Проблема не в Президенті. Яценюка всі фракції не бачать прем'єром», – проаналізував Володимир Фесенко.

Як відомо, після провального голосування за відставку Кабміна «Самопоміч» та «Батьківщина» вийшли зі складу коаліції.

Сьогодні Президент провів зустріч з Андрієм Садовим, в результаті якої мер Львова відмовився від прем'єрства. Ввечері Петро Порошенко проведе консультації з керівниками всіх фракцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: