Президент може домовитись із Садовим про повернення «Самопомочі» до коаліції – експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Зараз політичні еліти змушені домовлятися, а не шукати один на одного компромат.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи інформацію про те, що сьогодні Президент Петро Порошенко зустрінеться з лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим.

«Така політична невизначеність не може тривати довго. Очевидно, що зараз не на часі проводити нові парламентські вибори. Тому розмова із Садовим буде, скоріш за все, про повернення його фракції до коаліції. Розмова може бути досить продуктивною, тому що зараз нашим елітам доведеться навчитися домовлятися, а не тиснути та шукати один на одного якийсь компромат», – розмірковує Каспрук.

Скоріш за все, за його словами, якщо вони про щось домовляться, буде перерозподіл портфелів у Кабміні.

Садовий дав «БПП» сигнал про те, що «Самопоміч» почала кампанію до дострокових виборів – експертПолітолог проаналізував інтерв’ю Андрія Садового, в якому він зізнався про дзвінок Президента щодо рішення про відставку прем'єр-міністра.

«Головне, щоб не вийшло так, що коаліцію знову створять, але на якийсь короткий час, а через кілька місяців вона знову почне розвалюватися», – підкреслив політолог.

Водночас політолог Микола Мельник переконаний, що «Самопоміч» не буде претендувати на ключові місця, їхнім трендом залишиться критика влади й вони будуть напрацьовувати політичні бали саме в такий спосіб.

Додамо, що наступного дня після провального голосування за відставку Кабміну «Самопоміч» заявила про вихід із коаліції.

Як відомо, сьогодні Президент України Петро Порошенко проведе зустріч також із керівниками всіх парламентських фракцій та груп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: