Експерт пояснив, навіщо Боровик здійняв галас довкола створення партії Саакашвілі

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Зараз головне завдання для команди Саакашвілі – привернути та утримати увагу суспільства.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валентин Гладких, аналізуючи те, що в. о. заступника голови Одеської ОДА Саша Боровик забрав назад свої слова про створення партії Саакашвілі.

«Цілком очевидно, що проект Саакашвілі завершиться створенням політичної сили. Інтригою лишається лише те, коли така політична сила буде створена, хто до неї увійде та які результати вона покаже на дострокових парламентських виборах, якщо вони відбудуться», – констатував Валентин Гладких.

Щодо заяв Боровика, то, як зазначив політолог, їх варто розцінювати не як розбіжність у поглядах Боровика із Саакашвілі, а як банальну технологію привертання уваги суспільства до Саакашвілі та його потенційного проекту.

«В цій ситуації Саакашвілі та його оточення намагаються зробити неможливе – привернути увагу до «Руху за очищення», який переродиться в партію. А їхнє головне завдання – втримати увагу суспільства», – пояснив Гладких.

Як зазначив експерт, багато залежить від того, коли відбудуться вибори й хто буде в команді Саакашвілі.

Саакашвілі запевнив, що не буде переходити в урядСказано 14 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Якщо в його команді опиниться «політичне сміття», то не варто розраховувати на якісь результати», – переконаний політолог.

В будь-якому разі дострокові вибори неоголошені, політичні сили не хочуть цього й у Саакашвілі є достатньо часу, щоб працювати над зміцненням кадрового та організаційного потенціалу.

«Якщо Саакашвілі це вирішить, перспективи є. Якщо ні – інтерес до нього та його проекту все одно згасне, тому що хочеться бачити результати, а не лише з'їзди та їхні гастролі в містах України. Важливо не переграти», – проаналізував ситуацію Валентин Гладких.

Додамо, що сам Міхеіл Саакашвілі також заявив, що не має наміру створювати політичну партію. Раніше грузинський реформатор також пообіцяв не переходити до уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: