В результаті теракту в Кот-д'Івуарі постраждала громадянка України

Читать на русском
13 лютого, четверо озброєних вчинили напад на популярний курорт Кот-д'Івуару, в результаті якого загинули від 12 до 20 осіб.

Внаслідок терористичного акту в курортній зоні міста Гранд Бассам в Кот-д'Івуарі серед постраждалих виявилася громадянка України.

Постраждала є керівником групи миротворців і наразі перебуває в госпіталі, пише міністерство закордонних справ України на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Керівник групи миротворців майор Олена Ляхова отримала поранення в обличчя. Зараз вона перебуває в госпіталі, загрози її життю немає», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що вчора, 13 лютого, шестеро озброєних вчинили напад на популярний курорт Кот-д'Івуару, в результаті якого загинули від 12 до 20 осіб з числа відпочивальників і двоє солдатів. Президент Кот-д'Івуару Алассан Уаттара заявив, що загинули 16 осіб, у тому числі 14 цивільних.

Крім туристів, на пляжі була присутня також група українських миротворців зі складу поліцейської місії ООН у цій країні.

За інформацією глави МВС Кот-д'Івуару Хамеда Бакайоко, нападу терористів зазнали три готелі. В результаті операції силовиків було ліквідовано шість бойовиків. Повідомляється, що в організації нападу підозрюють терористичне угрупування «Аль-Каїда».

Нагадаємо, що на курортні міста Західної Африки регулярно здійснюють напади ісламські фундаменталісти, серед загиблих – десятки людей. У листопаді минулого року відбулася облога готелю в Малі, а в січні цього року був здійснений напад на готель і кафе в Буркіна-Фасо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: