Карта АТО: ситуація на сході України на 13 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 00:00 13 березня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою але контрольованою з боку ВСУ.

обстріли

За добу російські найманці 71 раз обстріляли позиції українських підрозділів. Рекордна кількість обстрілів за останні тижні зафіксовано на Донецькому напрямку – 62, 8 – на Маріупольському і 1 - на Луганському.

напрями

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші 1 раз біля с. Новозванівка Попаснянського району, застосувавши великокаліберні кулемети.

Донецький напрямок

Тут було гаряче всього. Зберігається напружена ситуація у Авдіївки, де бойовики двічі відкривали вогонь з танків, здійснили артилерійський обстріл з 122-мм гармати і випустили 63 міни з мінометів.

Бойовики все частіше використовують бронетехніку на Світлодарськ дузі. Зокрема, у селища Луганське окупанти тричі застосували БМП і ПТРК. Також на цій ділянці вели обстріл ворожі снайпери: у Луганського, а також у селища Миронівський.

Не припиняються провокації поблизу Горлівки. Поблизу Зайцеве бойовики активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети і 82-мм міномети. Аналогічна ситуація - в районі майорських. Ще дві провокації відбулися у селища Новгородське, і одна - поблизу Верхньоторецька. В районі Донецького аеропорту бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети поблизу Дослідного і Пісок. Також було зафіксовано два мінометних обстрілу по наших позиціях.

Всього на Донецькому напрямку за минулу добу сталося 62 обстрілу. Кожен третій - з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

НВФ відкрили вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів під силу АТО неподалік Гнутове і Талаківці. Ще один мінометний обстріл стався біля села Водяне. Там же ворог застосував ПТРК. Також ворог кілька разів порушив режим тиші поблизу Мар'їнки. Двічі стріляв снайпер. Всього на Маріупольському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: