Тиск міжнародної спільноти не допоможе повернути Савченко в Україну – експерт

Читать на русском
Микола Волговполітичний консультант

Політичного рішення для звільнення та повернення української льотчиці Надії Савченко в Україну немає.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний консультант Микола Волгов, аналізуючи процес звільнення та повернення Надії Савченко в Україну.

«Процес уже занадто голосний, символічний. Надія Савченко, перебуваючи за територією України, в ув'язненні, змогла наростити політичний капітал і може стати суб'єктом української політики», – розповідає Волгов.

Як уточнив експерт, акції, підтримка й тиск міжнародної спільноти результату не принесуть. За його словами, вже були прецеденти, наприклад, так звана «справа Магнітського», яка спричинила запровадження персональних санкцій проти російських чиновників, але це ні до чого не призвело.

«Поки що передумови для повернення Надії Савченко в Україну сумнівні», – підкреслив політолог.

Також політичний консультант спростував думку про те, що утримання Савченко – це важіль впливу української влади на РФ.

«Вона майже два роки перебуває в ув'язненні й Україна жодним чином не вплинула на РФ. Це не інструмент тиску, а просто можливість магнетизму, який притягує увагу громадськості не лише України але й усього світу», – проаналізував ситуацію Микола Волгов.

Як відомо, вчора, 9 березня, суд знову відклав винесення вироку Надії Савченко. Суддя оголосив, що вирок у справі почнуть зачитувати 21 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: