ЄС нагадав Росії про зобов'язання звільнити Савченко

Читать на русском
Європейський дипломат Федеріка Могеріні заявила, що звільнення українки Надії Савченко прописане в Мінських угодах.
Надія Савченко

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що звільнення Надії Савченко лежить у площині Мінських угод і міжнародних зобов'язань у сфері прав людини.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Федеріка Могеріні зазначила, що стежить за справою Савченко від самого його початку, і що процес над над нею є вже не просто судовою або політичною справою, а питанням людського співчуття.

За словами дипломата, звільнення Савченко відповідає міжнародним зобов'язанням Росії в області прав людини, а також Мінським домовленостям.

У зв'язку з цим Федеріка Могеріні закликала Росію «негайно та беззастережно звільнити Савченко з гуманітарних міркувань».

Нагадаємо, 8 березня державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі ще раз закликав Росію звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що 3 березня Донецький міський суд РФ не надав Надії Савченко останнього слова, в зв'язку з чим вона заявила про початок сухого голодування. Наступне засідання суду в справі Савченко відбулося 9 березня. Вирок українці російський суд винесе 21 або 22 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: