Київрада хоче забирати у забудовників 1% квартир для учасників АТО

Читать на русском
В Києві міська влада хоче забирати 1 відсоток збудованих квартир для видачі їх людям, що стоять у квартирній черзі, зокрема учасникам АТО.
Володимир Прокопів

Депутати Київської міської ради проголосували за звернення до Верховної Ради з вимогою підтримати закон про виділення 1% збудованих квартир на користь міста для виконання ним своїх соціальних зобов’язань.

Про це з посиланням на «УНН» повідомляє «Слово і Діло».

«За нашими підрахунками, це близько 200 квартир, які отримає місто», – заявив секретар Київради Володимир Прокопів під час презентації проекту рішення «Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо пайової участі при житловому будівництві».

Він наголосив, що зараз столиця фактично не має інструментів для забезпечення житлом людей, що стоять у квартирній черзі, зокрема учасників АТО. Наразі в черзі на отримання житла в Києві стоять більше 60 тисяч людей.

«Те, шо ми зараз з вами будемо голосувати, – це перша ластівка в цьому процесі. Ніхто раніше такого не робив», – додав секретар міськради.

Загалом це рішення підтримали 74 депутати Київради.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» вже писало про те, що мер Києва Віталій Кличко не встиг затвердити детальний план території щодо відведення ділянок сім'ям загиблих учасників АТО в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: