В «ДНР» запланували запустити перельоти з Донецького аеропорту

Читать на русском
Попри те, що Донецький аеропорт перебуває під вогневим контролем української армії, керівництво ДНР готує документи для відновлення польотів із нього.

Незважаючи на те, що Донецький аеропорт ім. Прокоф’єва перебуває під вогневим контролем Збройних сил України, керівництво самопроголошеної «ДНР» готує «документи» для відновлення його роботи.

За цими документами, з летовища навіть планується здійснювати міжнародні авіарейси, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інформаційний спротив».

«26 лютого ц. р. у «Мін’юсті «ДНР» був зареєстрований наказ №61 «міністра транспорту «ДНР» С. Кузьменка «Про затвердження авіаційних правил «Сертифікаційні вимоги до юридичних осіб, які здійснюють аеропортову діяльність». Правила регулюють діяльність із «забезпечення обслуговування пасажирів, багажу, вантажів і пошти при виконанні внутрішніх та міжнародних повітряних перевезень». Хоча цілком очевидно, що коли ДАП розпочне працювати, першими там виявляться не цивільні повітряні судна, а бойові вертольоти й літаки ЗС РФ», – написав на своїй сторінці у Facebook координатор «Інформаційного спротиву», народний депутат Дмитро Тимчук.

«Мирний план» Путіна передбачав контроль ДАПуЗгідно з Мінськими документами, Донецький аеропорт мав відійти сепаратистам у результаті виконання взаємних зобов'язань

За його словами, наразі в контрольованому бойовиками Донецькому аеропорту відбувається розчищення завалів і відновлення інфраструктури, при чому, займаються цим переважно «штрафники» з числа бойовиків та «правопорушники» з місцевих жителів. У той же час, у «міністерстві транспорту «ДНР» створений цілий «відділ цивільної авіації».

«Правда, для запуску ДАП потрібна «маленька дрібничка»: зробити так, щоб він не перебував під вогневим контролем ЗС України. Судячи з наказу «міністра транспорту», цю проблему бойовики віртуально вже вирішили, залишається вирішити у реальності», – додав Тимчук.

Нагадаємо, як сьогодні повідомили в Головному управління розвідки Міноборони України, на Донбасі у складі диверсійно-розвідувальної групи загинув ще один російський військовослужбовець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: