Карта АТО: ситуація на сході України станом на 5 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 5 березня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

Обстріли

На луганському напрямку противник двічі порушив режим тиші в Попаснянському районі. Вогонь вівся з боку Первомайська.

На донецькому напрямку ворожі обстріли українських позицій тривають по всій лінії зіткнення – від Троїцького до Красногорівки. Противник активно застосовує міномети – минулої доби на донецькому напрямку зафіксовано 13 таких епізодів (всі – в околицях Горлівки та Донецька). Традиційно, окупанти активізуються в темну пору доби. Всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 42 обстріли позицій сил АТО.

На маріупольському напрямку противник провів серію мінометних обстрілів одразу на кількох ділянках фронту – у Старогнатівці, Чермалику та Широкиному (всього було випущено більше 80 мін). Натомість у Мар’їнці вчора було відносно спокійно – зафіксовано лише одну провокацію бойовиків. Також на цьому напрямку у темну пору доби відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ. Противник у цьому бою поніс важкі втрати – до 30 осіб вбитими. На жаль, під час бойового зіткнення з окупантами загинули й 2 військовослужбовців ЗСУ.

Всього на маріупольському напрямку за минулу добу відбулося 7 епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 5 – отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: