Стало відомо, хто в 2014 році голосував за введення воєнного стану в Україні

Читать на русском
Держава, яка себе поважає ніколи б не пішла на оприлюднення інформації стосовно національної безпеки країни.

Колишній перший заступник Генпрокурора Микола Голомша зізнався, що 28 лютого 2014 року під час засідання РНБО він виступав за введення військового положення в країні. При цьому він заявил, що мотиви публікації стенограми РНБО тільки політичні.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Цензор.НЕТ.

Як повідомив Голомша, стенограму порізали на частини і видали неповну публікацію. Зокрема, вирізані його заклики ввести воєнний стан у країні в зв'язку з агресією РФ.

Також, він назвав рішення опублікувати стенограму - викидом компромату з абсолютно політичними мотивами.

«Держава, яка себе поважає, повинна була б провести аналіз помилок і з урахуванням цього аналізу формувати подальші дії. А так почалося політичне перетягування каната», - констатував Голомша.

На його погляд, не було ніякої необхідності в розсекречуванні та оприлюдненні стенограми цього засідання РНБО - більш того, виборчого оприлюднення та коментарів на користь одних і дискредитації інших.

«Це неприйнятно - таким способом оприлюднити документ і маніпулювати інформацією, що стосується національної безпеки держави», - вважає він.

Експерт назвав мотиви зливу стенограми РНБО щодо КримуПолітолог проаналізував заяву Юлії Тимошенко, яка назвала публікацію стенограми щодо Криму злочином.

Політолог Кость Бондаренко наполіг, що ті, хто злив інформацію, повинні відповісти за законом.

«Мотиви цього тільки політичні, щоб звести рахунки, можливо, з Тимошенко, Наливайченко або кимось іншим. Явно «весь в білому» постає один лише тільки Турчинов, а очорнюють всіх інших», - підкреслив Кость Бондаренко.

Нагадаємо, 22 лютого була оприлюднена стенограма засідання РНБО по Криму від 28 лютого 2014 року. Як повідомлялося, єдиним, хто голосував за введення воєнного стану, був Олександр Турчинов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: