«БПП» пропонує підвищити штрафи за нелегальну міграцію

Читать на русском
Народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Алєксєєв пропонує підняти штрафи за незаконний перетин кордону України.

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», заступник голови комітету ВРУ з питань правової політики і правосуддя Сергій Алєксєєв пропонує посилити відповідальність за порушення прикордонного режиму.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

Нардеп є одним зі співавторів законопроекту №4114 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження у справах про адміністративні правопорушення у прикордонній сфері».

«Порушення правил перетину кордону – адміністративне правопорушення, за яке передбачено штраф. Однак за нинішньої фінансово-економічної ситуації розмір штрафу, який становить від 3 до 60 євро, не є ефективною перешкодою для стримування правопорушників. Тому ми пропонуємо суттєво підвищити наявні штрафи, щоб стримувати нелегальну міграцію», – прокоментував Алєксєєв внесення законопроекту.

ДПСУ перевірить співробітників на адмінкордонах з Кримом на факти корупціїДПСУ проведе в своїх рядах перевірку на адміністративних кордонах з окупованим Кримом на факт корупції.

Нардеп повідомив, що проектом пропонується підвищити штрафи за порушення процедур перетину кордону України від 2 до 10 разів або заарештовувати порушників кордону на термін до п'ятнадцяти діб. Також у разі ухвалення законопроекту порушників кордону судитимуть суди на місцях.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ заявили про намір передати українсько-російський кордон на окупованій території Донбасу під контроль ОБСЄ до закінчення виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: