Геращенко: у в'язницях бойовиків перебувають не менше 20 тяжкохворих заручників

Читать на русском
У полоні бойовиків на Донбасі перебуває 131 людина, близько двох десятків із них мають тяжкі діагнози, каже Геращенко.
Ірина ГеращенкоФото: RIA News

Уповноважений Президента з питань врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко стверджує, що в полоні сепаратистів на Донбасі перебувають щонайменше 2 десятки полонених, котрі потребують невідкладної медичної допомоги.

Про це вона написала у себе в Facebook, інформує «Слово і Діло».

Крім того, серед заручників є 4 жінки, яких також тримають у в'язницях.

«В тюрмах на окупованій території залишаються чотири українські жінки та щонайменше 20 українців із тяжкими діагнозами. І ми наполягаємо на іх першочерговому звільненні. І в цьому напрямку в найближчі дні мають бути позитивні новини», – зазначила народний депутат.

Загалом, після того, як сьогодні з полону повернулися 3 людей (2 військових та 1 цивільний), на окупованій території залишається ще 131 заручник. Серед них є як військові, так і цивільні, стверджує Геращенко.

Ще одну людину, за словами нардепа, сепаратисти повинні відпустити найближчим часом – це питання перебуває на особистому контролі Президента. Прогрес зі звільненням заручників вона пов'язує із зустріччю «нормандської четвірки» в Парижі 3 березня.

«Але я переконана, що звільнення відбулися й через наближення зустрічі міністрів закордонних справ «нормандськоі четвірки» в Парижі, запланованої на 3 березня. Бо ж це буде чи не єдиний позитив, що хоч за якимось пунктом із невиконаних Мінських угод є просування», – додала Геращенкою

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко оголосив про звільнення трьох людей з полону бойовиків «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: