Україна зробила кроки зі зменшення плати за кредитами МВФ

Читать на русском
Збільшення квоти дозволить зменшити виплати за користування грошовими коштами МВФ. Квота також визначає право голосу держави-члена в рішеннях Фонду та впливає на ліміт фінансування від МВФ.

Україна збільшила квоту в Міжнародному валютному фонді (МВФ) на 639,8 млн SDR до 2,012 млрд SDR, що становить $2,796 млрд.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на відповідне розпорядження N108-р Кабінету міністрів України, яке воно подало Міністерству фінансів і Національному банку України.

«Міністерству фінансів разом із Національним банком здійснити внутрішньодержавні процедури, необхідні для збільшення квоти України в Міжнародному валютному фонді», – йдеться в розпорядженні.

Відзначимо, що цей крок дозволить зменшити виплати за користування грошовими коштами МВФ. Крім того, квота також визначає право голосу держави-члена в рішеннях Фонду та впливає на ліміт фінансування, який вона може отримати від МВФ.

Меморандум з МВФ підпишуть після звіту Кабміну – ЗМІУкраїна зможе отримати 1,7 млрд доларів від МВФ після того, як Кабмін 16 лютого відзвітує в парламенті.

Нагадаємо, що новий меморандум між Кабінетом міністрів України та Міжнародним валютним фондом про реалізацію чергової програми кредитування країни на суму $1,7 млрд може бути підписаний після звіту українського уряду у Верховній Раді України.

Як раніше повідомлялося, в разі виконання Україною рекомендацій МВФ про скасування пільгової ставки ПДВ на медикаменти в розмірі 7% та переказ цієї товарної категорії на загальну ставку ціна медикаментів в Україні виросте на 50-55%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: