У МЕРТ констатували збільшення інвестиційної привабливості України

Читать на русском
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України опублікувало аналітичний матеріал про привабливість країни для зовнішніх інвесторів.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі проаналізувало цьогорічний інвестиційний клімат України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», ґрунтуючись на даних відомства.

У МЕРТ повідомляють, що, згідно з рейтингом інвестиційної привабливості країн світу International Business Compass за 2015 рік, опублікованому компанією BDO, Україна за рік піднялася на 20 позицій. Україна в цьому рейтингу розташовується на 89 сходинці й належить до переліку країн, які показали найкраще зростання за рік, нарівні з Білоруссю та Латвією. У 2014 році наша країна посідала 109 місце, зазначають у відомстві.

«Зазначені індекси формуються компанією BDO спільно з Гамбургським інститутом світової економіки й характеризують економічну та фінансову привабливість різних країн світу на підставі трьох основних показників: економічних, політичних і соціокультурних умов», – інформують у Міністерстві.

Абромавичус прогнозує інвестиційний стрибок у 2016 роціЗа словами міністра економічного розвитку, на інвестиційному форумі в Берліні Україною зацікавилося 700 інвесторів.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що, згідно з підрахунками Держстату, за минулий рік в українську економіку надійшло 3,763 млрд доларів зовнішніх інвестицій.

Основний обсяг зовнішніх вливань випав на промисловість України – до цієї галузі надійшло 30,6% усіх торішніх інвестицій. Частка фінустанов і страхової діяльності зайняла 27,3% від загального обсягу зовнішніх вливань.

Всього за час незалежності України прямі іноземні інвестиції в економіку України склали 43,4 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: