США виділили Нацгвардії $20 млн на охорону стратегічних об'єктів

Читать на русском
Україна розгорнула серйозну співпрацю з Агентством зменшення загроз Міністерства оборони США.

США виділили Національної гвардії України близько $20 млн на потреби щодо захисту атомних електростанцій та об'єктів військово-промислового комплексу.

Про це повідомив перший заступник начальника штабу Національної гвардії України Олександр Олещенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

«Якщо брати сектор охорони особливо важливих державних об'єктів, у нас дуже велике співробітництво з Агентством зменшення загроз Міністерства оборони США, яке вже кілька років здійснює допомогу в цих питаннях. До 2017 року виділено близько 20 млн доларів», – сказав Олещенко на прес-конференції на тему:« Проблематика переходу Нацгвардії на стандарти НАТО».

Відзначимо, що в березні 2014 року Рада ухвалила закон «Про Національну гвардію України». Відповідно до закону, Внутрішні війська МВС були перетворені на Національну гвардію України – військове формування з правоохоронними функціями, призначене для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства та держави від злочинних та інших протиправних посягань.

Нагадаємо, що Національній гвардії та Національній поліції тимчасово доручили охорону судів та інших органів судової системи.

Раніше повідомлялося, що народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна заявляв про необхідність заміни підрозділів ЗСУ бійцями Національної гвардії України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: