У США не підтримують дострокові парламентські вибори в Україні

Читать на русском
Вибори до парламенту не вирішать проблем, але віднімуть час та ресурси. До наступного парламенту може також обратися більше популістів, представників олігархічних кланів і проектів.

Сполучені Штати не підтримують ідею дострокових парламентських виборів в Україні, оскільки вони не вирішать основних проблем, а лише призведуть до втрати часу.

Про це повідомив в інтерв'ю порталу «Хвиля» дипломат і співробітник наукового центру Brookings Institution, один зі співавторів відомого Будапештського меморандуму 1994 року Стівен Пайфер

«Вибори до парламент не вирішать проблему в корені, а лише віднімуть дорогоцінний час і ресурси. Крім того, до наступного парламенту може обратися більше популістів, представників олігархічних кланів і проектів», – пояснив Стівен Пайфер.

Дипломат також вважає, що політична нестабільність може призвести до повномасштабної ескалації на Донбасі. «На сьогоднішній день Кремль підготував на окупованих територіях всю необхідну інфраструктуру для розв'язання повномасштабних військових дій», – каже Пайфер.

За його словами, Донбас і надалі слугуватиме механізмом для дестабілізації ситуації в усій Україні, а також для політичного тиску на владу в Києві. Проте в Кремлі розуміють, що Захід і далі стоятиме на захисті українських інтересів.

Україна повинна вимагати повернення до Будапештського формату – експертВійськовий історик поділився міркуваннями щодо заяви спікера АП, який не виключив нової ескалації конфлікту на Донбасі, оскільки триває «снайперська війна».

Нагадаємо, що Державна прикордонна служба України ухвалила рішення про закриття пункту пропуску біля Мар'їнки через масовані обстріли на Донбасі.

Як раніше повідомляв голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, українська влада може почати відновлювати Донбас уже в березні 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: