Саакашвілі може слідувати політичній стратегії Садового – експерт

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо заяви голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, який вважає, що в країні відбувся олігархічний переворот й залишатися в коаліції було б великою помилкою Блоку Петра Порошенка.
Сергій Биков

Саакашвілі може просувати свою партію до парламенту так, як Садовий.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Сергій Биков, аналізуючи заяву Міхеіла Саакашвілі про те, що в країні відбувся олігархічний переворот.

«Вчорашня ситуація з голосуванням за відставку Кабміну Яценюка була абсолютно прогнозованою. Мається на увазі, що питання було винесено на голосування саме тоді, коли не було зібрано достатньої кількості осіб, готових підтримати відставку уряду. Не потрібно вважати, що вчора був олігархічний переворот або щось подібне. Просто голосування не було підготовленим», – вважає Сергій Биков.

Як зазначив політичний експерт, Саакашвілі був зацікавлений у відставці Яценюка, але потрібно пам'ятати, що він не є членом «БПП», і для нього було б не дуже добре зараз претендувати на посаду прем'єр-міністра, оскільки він би автоматично почав втрачати рейтинг.

«Він має вищу політичну мету, ніж бути прем'єр-міністром, на якого покладаються відповідальність за непроведення реформ і зобов'язання перед зовнішніми кредиторами», – підкреслив він.

Експерт: електоральну нішу «Народного фронту» може зайняти партія СаакашвіліЕлекторальну нішу «Народного фронту» може успішно зайняти нова партія на чолі з надзвичайно популярним у народі головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі.

«Саакашвілі братиме участь у президентській кампанії, щойно відповідатиме аспект із громадянством. Проте йому зараз немає сенсу втрачати свій рейтинг на посаді прем'єра», – аналізує Биков.

На його думку, Саакашвілі вигідніше проводити свою партію до парламенту, не будучи парламентарем і не очолюючи фракцію.

«Бути, грубо кажучи, як Садовий у «Самопомочі», – резюмував політичний експерт.

Нагадаємо, що глава Одеської ОДА раніше зарахував Арсенія Яценюка до списку головних корупціонерів України й заявив, що втрати українського Бюджету від дії корупційних схем складають не менше 5 мільярдів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: