Карта АТО: ситуація на сході України станом на 17 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 17 лютого 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстановка на Сході України продовжує загострюватися. Противник продовжує вести прицільний вогонь по позиціях сил АТО, в тому числі – з важкого озброєння. Вперше за кілька місяців противник застосував реактивну артилерію – установки «Град».

Обстріли

Луганський напрямок

Противник двічі порушив режим тиші поблизу с. Кримське, що на північ від Бахмутської траси. При цьому НЗФ застосували міномет та гранатомет. Також мінометний обстріл противника відбувся в районі окупованого Первомайська.

Водночас українська розвідка встановила, що вчора військовослужбовці ЗС РФ провели артобстріл житлових кварталів Луганська. Вогонь вівся з боку сусіднього м. Олександрівськ, яке також контролюється ворогом.

Донецький напрямок

Різко загострилася обстановка в районі Донецького аеропорту. На цих рубежах оборони, окрім мінометів, вчора зафіксовано 2 обстріли з установок «Град».

Випущено близько 20 реактивних снарядів. Встановлено, що вогонь вівся з окупованого сел. Старомихайлівка.

Натомість на Світлодарській дузі та північніше Горлівки обстановка стала дещо спокійнішою – вчора там відбулася серія обстрілів з боку бойовиків без використання важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тривають ворожі обстріли в районі Мар’їнки та Красногорівки. Епізодично НЗФ застосовують міномети. Вчора по наших позиціях на цих рубежах оборони було випущено понад 6 десятків мінометних мін. Також інтенсивні мінометні обстріли НЗФ відбулися південніше – в районі Чермалика, Лебединського до Широкиного.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 1 – було поранено у сел. Опитне від кулі снайпера. Окрім цього, 1 український військовослужбовець, рухаючись на вантажівці, отримав поранення внаслідок підриву на протитанковій міні ТМ-62. Це сталося поблизу м. Золоте Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: