Квіт розпорядився зняти портрети чиновників у школах

Читать на русском
Глава Міністерства освіти України Сергій Квіт розпорядився зняти портрети чиновників у школах. У Міністерстві рекомендують розміщувати в навчальних закладах фото випускників і героїв АТО.

Глава Міністерства освіти України Сергій Квіт вважає розміщення портретів керівників країни в навчальних закладах неприпустимим.

Про це повідомляє прес-служба МОН, передає «Слово і Діло».

«З огляду на окремі факти, що надходять до Міністерства освіти й науки України, вважаю, що розміщення портретів міністра освіти й науки та інших державних службовців у навчальних закладах є неприпустимим», – сказано в заяві.

За словами Квіта, школа має давати дітям здатність критично та незалежно мислити. Вона не має привчати учнів до улесливості, чинопошановування чи культу керівних осіб. Міністерство освіти рекомендує розміщувати в навчальних закладах фото випускників і героїв АТО.

МОН також рекомендує розміщувати в школах державні символи, портрети історичних діячів і випускників. «Це можуть бути, зокрема, ті, хто відзначився, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України», – додав Квіт.

Як раніше повідомлялося, Сергій Квіт розповів, що учні 4-х і 7-х класів досі не отримали шкільних підручників через те, що місцеві бюджети не надали свою частину фінансування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: