Кабмін передає 4 митниці в управління іноземцям, як і обіцяв Яценюк

Читать на русском
Кабінет міністрів виконує план Арсенія Яценюка щодо передачі частини українських митниць в управління іноземним компаніям.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про передачу 4 українських митниць в управління іноземним компаніям.

Про це з посиланням на «УНН» пише «Слово і Діло».

Як зазначила міністр фінансів України Наталія Яресько, це потрібно для того, щоб гармонізувати роботу митниці зі стандартами ЄС і ліквідувати корупцію.

«Для цього ми пропонуємо запровадити новий формат роботи на митницях у чотирьох прикордонних з ЄС областях – Волинській, Львівській, Закарпатській та Чернівецькій. Залучити для надання консультаційних послуг для ДФС на цих митницях міжнародну компанію, яка має успішний досвід реформування митниць ЄС», – зазначила очільниця Мінфіну.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що кілька українських митниць перейде в управління провідних іноземних компанійСказано 24 січня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Більше того, за словами Яресько, фінансуватися ці митниці будуть не за рахунок Державного бюджету, а з коштів донорів.

Таким чином, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк поки дотримаує слова, яке він дав 24 січня. Тоді голова уряду пообіцяв: частина митниць перейде в управління провідних закордонних компаній. Такий крок прем'єр назвав «надзвичайним способом для протидії корупції та зловживанням».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: