Закон Порошенка приніс Львівщині 600 млн гривень на ремонт доріг

Читать на русском
У результаті митного експерименту, який проходить у 3 областях, Львівщина отримала 600 мільйонів гривень на ремонт автодоріг.

У результаті митного експерименту, який проходить у 3 областях (Львівська, Одеська та Волинська), Львівщина отримала 600 мільйонів гривень на ремонт автодоріг.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» розповів голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, повідомляє «Слово і Діло».

«Львівщина отримала з митниці 600 мільйонів – це більше, ніж разом узяті інші області, які беруть участь у цьому експерименті», – повідомив голова Львівської ОДА.

За його словами, у результаті цього експерименту на Львівщині було звільнено кількох керівників митних постів.

«І тепер люди, які їхали, скажімо, із Радехова до Львова півтори години, вживаючи при цьому не дуже приємні слова, витрачають на той же шлях до години та подорожують комфортно. І розуміють, що ці гроші не розкрадені, а пішли на добру справу», – зауважив Синютка.

Порошенко виконав обіцянку: ремонт доріг у 4 областях профінансують за рахунок митниціПетро Порошенко підписав Закон № 666-VIII, відповідно до якого в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях започатковується експеримент із відрахування 50% від суми перевиконання митних зборів на ремонт автомобільних доріг державного значення.

Також голова Львівської ОДА повідомив, що цей експеримент буде продовжено й у 2016 році. За словами Синютки, у 2016 році сподіваються, що ремонт доріг розпочнеться відразу з настанням весняного тепла.

«Я переконаний що у 2016 році ми повинні не у вересні, як це було торік, а відразу з настанням весняного тепла розпочати ремонтні роботи. І освоїти вже не 300 мільйонів, а на порядок більше», – сказав Синютка.

Нагадаємо, 8 липня 2015 року Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект №2315-а про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях щодо фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення. Цей закон було ухвалено парламентом та повернено з підписом Президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: