Законодавчі ініціативи: підсумки січня 2016 року

Читать на русском

Аналітики Слова і Діла підрахували активність законотворчої діяльності народних депутатів України за фракціями.

«Слово і Діло» проаналізувало законотворчу діяльність української влади за січень 2016 року.

Аналітики «Слова і Діла» повідомляють, що за перший місяць поточного року у Верховній Раді було зареєстровано 356 законотворчих ініціатив. З них 18 ухвалено в цілому.

Найбільшу кількість законопроектів зареєстрували нардепи – 338, на другому місці – Кабінет міністрів із 14 ініціативами. Президент України Петро Порошенко в січні подав лише 4 законотворчі ініціативи.

Проте саме представники пропрезидентської фракції «Блоку Петра Порошенка» взяли участь в розробці 252 законопроектів. Найзавзятішим законодавцем став депутат від «БПП» Руслан Князевич – на його рахунку участь у розробці 200 законодавчих актів.

Другу сходинку за активністю роботи посідає фракція «Народного фронту». На рахунку її депутатів 56 законопроектів. Найбільше з «НФ» відзначився депутат Микола Княжицький. Він взяв участь у розробці 6 законодавчих ініціатив.

На третьому місці – «Опозиційний блок» і 26 їхніх законопроектів. Найактивнішим депутатом-опозиціонером у січні став Євгеній Мураєв із 13 ініціативами.

«Радикальна партія Ляшка» взяла участь у розробці 19 законопроектів, «Самопоміч» – 17, «Батьківщина» – 16 ініціатив. Депутати з парламентської групи «Відродження» розробили 12 законопроектів.

Найбільш пасивними в січні поточного року були депутати від групи «Воля народу». На рахунку «народовольців» всього 9 законодавчих ініціатив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: