ГПУ знайшла ще 50 суддів-зрадників з Криму

Читать на русском
Військова прокуратура повідомляє про підозру ще 50 суддів окупованого Криму в зраді присязі України.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив про підозру ще 50 суддям-зрадникам з окупованого Росією Криму.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Матіос нагадав, що у травні 2015 року він особисто повідомив про підозру у державній зраді 276 суддям Кримського півострова.

«Однак уже цього року, 29 січня, за результатами об’ємної та кропіткої роботи зі збору доказів, Анатолієм Матіосом було підписано повідомлення про підозру ще 50 суддям автономної республіки Крим та міста Севастополь, які зрадили присязі народу України», – йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

За словами Матіоса, робота зі збору доказової бази триває, але безпосередньо на цьому етапі виникають деякі труднощі.

У військовій прокуратурі назвали кількість кримських військових-зрадниківКількість українських військових у Криму, які зрадили присязі на вірність Україні, становить більше 8 тисяч осіб.

«При цьому слід зазначити, що основна доказова база, яка свідчить про вчинення державної зради суддями, перебуває на тимчасово окупованій території півострова Крим (рішення, вироки, постанови судів та інші документи). Ця обставина значно ускладнює розслідування», – наголошують у ГПУ.

У зв'язку з цим, керівництво Генпрокуратури звернулося до громадськості із закликом направляти до Управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим отримані будь-яким чином відповідні документи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: