У Києві затримали кримського підполковника-зрадника

Читать на русском
У Києві затримали українського підполковника-зрадника, який після окупації Криму залишився на півострові.

Український підполковник-дезертир, який після анексії Криму не покинув його територію, був затриманий у Києві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону в ході здійснення досудового розслідування та проведення розшукових заходів затримано підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України – дезертирство, підполковника С», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє військова прокуратура, затриманий проходив службу в Центрі медичної реабілітації, санаторного лікування та спеціальної підготовки особового складу Повітряних і Військово-морських сил Збройних сил України «Судак».

«Військовослужбовець, порушуючи директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України від 06.05.2014 № Д-1 «Про особливості проходження військової служби військовослужбовцями Збройних сил України, пов'язаних з тимчасовою окупацією території України», не прибув у встановлені терміни на материкову територію України для подальшого проходження військової служби, а залишився на тимчасово окупованій території АР Крим», – зазначають у прес-службі.

Слідчим суддею Дарницького районного суду Києва затриманому підполковнику обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави. Відповідно до статті обвинувачення, а саме ч. 1 ст. 408 (дезертирство), йому загрожує позбавлення волі терміном від двох до п'яти років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: