Демчишин ще не знає, чи варто відмовлятися від російського газу (доповнено)

Читать на русском
Україна все ще потребує російського газу, але купувати його може як напряму, так і реверсом, вважає міністр енергетики Володимир Демчишин.

У 2016 році Україна планує закупити у Російської Федерації від 11 до 13 млрд кубометрів газу.

Про це під час засідання уряду заявив міністр енергетики України Володимир Демчишин, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Міністр зазначив, що такі обсяги закупівель блакитного палива визначив «Нафтогаз України». При цьому, вони можуть бути забезпечені як шляхом прямих поставок із Росії, так і за допомогою реверсу.

Антимонопольний комітет оштрафував «Газпром» на 85 млрд грнАнтимонопольний комітет України вирішив покарати російський «Газпром» за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу в Україні.

«Нафтогаз» сформував бачення щодо балансу (газу – Ред.). Тобто, ми розуміємо, що десь приблизно від 11 до 13 млрд куб. м газу потрібно буде закуповувати цього року загалом. У принципі, такий об'єм ми можемо отримати й реверсним напрямком», – заявив міністр, не уточнюючи, чи скористається Україна такою можливістю.

Також міністр зазначив, що він не виключає тристоронніх переговорів із Росією та ЄС щодо закупівлі газу після першого кварталу 2016 року. «На опалювальний сезон ситуація була врегульована. А після опалювального сезону, після першого кварталу також якісь відносини (можна – Ред.) продовжити. Думаю, що будемо так само, як і в попередньому режимі», – додав Демчишин.

Нагадаємо, раніше голова НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв зазначив, що закупівля газу Україною у Росії залежить від того, яку ціну на імпорт блакитного палива запропонує в першому кварталі 2016 року «Газпром».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: