Ціна на дизельне паливо значно знизилася

Читать на русском
Після зниження цін на нафту дизельне паливо в Україні стало продаватися майже на 17% дешевше.

Довгі розмови Міністерства енергетики та вугільної промисловості з трейдерами автомобільного палива призвели до здешевлення дизпалива та бензину.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків.

Як повідомляє прес-служба, дизельне паливо, яке реалізується у великому оптовому обсязі на українських ринках, подешевшало на 16,8% – до 15 тисяч гривень за тонну. Таким чином, середня ціна за 1 літр дизпалива повинна дорівнювати 16 гривням.

Своєю чергою, ціни на бензин також знизилися. Згідно прайс-листу Кременчуцького НПЗ, вартість бензину А-95 і А-92 знизилася на 300 грн за тонну до 20,6 тисяч гривень за тонну й до 19,2 тисяч гривень за тонну відповідно.

Згідно даних «Всі АЗС», ціни на бензин і дизпаливо впали на всіх автозаправних станціях. У середньому вартість палива змінилася таким чином: за А-98 – 23,15 грн за літр, за А-95 – 20,17 грн за літр, за А-92 – 18,67 грн за літр, дизпаливо – 15,89 грн за літр.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України заявили, що очікують зниження цін на нафтопродукти на тлі здешевлення нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: