Карта АТО: ситуація на сході України на 30 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 30 січня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

На Луганському напрямку спостерігається активізація бойовиків, у Донецькому – найбільша кількість порушень зафіксована біля аеропорту, на Маріупольському – активізувалися снайпери.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики двічі застосували заборонені Мінськими домовленостями 82-мм міномети і гранатомети, стріляючи по наших позиціях біля Новозванівки. У Маріупольському напрямку активізувалися ворожі снайпери – їхні провокації зафіксовані поблизу Мар’їнки та Красногорівки.

Також бойовики порушили перемир'я, стріляючи зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів біля Широкиного і Старогнатівки, а поблизу селища Гнутове бойовики застосували 82-мм міномет.

На Донецькому напрямку найбільше порушень режиму припинення вогню зафіксували в районі аеропорту і околицях Горлівки. Бойовики застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети. У районі Опитного працював снайпер. Крім того, вчора ввечері бойовики стріляли з заборонених мінометів калібру 82 і 120-мм неподалік Зайцевого, а біля Новгородського зафіксований обстріл з БМП. Також бойовики здійснили збройні провокації біля села Луганське застосувавши гранатомети і БМП.

За інформацією Державної прикордонної служби України, поблизу села Березове зафіксований безпілотник бойовиків, який здійснював аеророзвідку.

За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув, двоє отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: