Яценюк припустився принципової помилки у відносинах із «БПП» – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Для «Народного фронту» дострокові вибори є більшим ризиком, ніж відставка Яценюка.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи інформацію про те, що коаліція визначилася з кандидатом на заміну Арсенію Яценюку.

«Вірогідність відставки Яценюка зараз є значно вищою, ніж наприкінці минулого року. Сумнівно, що все вже вирішено остаточно. Схоже, що в «БПП» дуже незадоволені Яценюком і останнім часом відносини між «БПП» і «НФ» загострилися. Зараз почали більш серйозно обговорювати різні кандидатури, але Яценюк і його команда намагаються все нейтралізувати шляхом часткового оновлення уряду», – розповідає експерт.

«Принциповою помилкою з боку Яценюка стала заява про те, що вони виступають за референдум щодо змін до Конституції. Цей авантюризм і посприяв загостренню стосунків між «БПП» і «НФ». Фактично, зараз за Яценюка виступає лише його фракція», – вважає Фесенко.

На його думку, Президент шукатиме компромісні варіанти, але якщо в коаліції дійсно знайдуть іншу кандидатуру на посаду прем'єра, все вирішиться дуже швидко.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє запропонувати парламентській коаліції новий склад Кабінету міністрів УкраїниСказано 9 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Навіть деякі депутати з «НФ» можуть взяти участь у новій коаліції. Або ж не будуть виходити з коаліції, щоб не йти на дострокові вибори. Для «НФ» дострокові вибори є більшим ризиком, ніж відставка Яценюка», – проаналізував ситуацію політолог.

Нагадаємо, влітку минулого року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв за результатами оцінки діяльності кожного міністра запропонувати парламентській коаліції новий склад та структуру Кабінету міністрів України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: