Європейський суд зняв санкції з Азарова

Читать на русском
Суд ЄС розморозив активи колишніх українських чиновників Миколи Азарова, Андрія Клюєва, Сергія Арбузова та Едуарда Ставицького.

Європейський суд розпорядився скасувати дію санкцій ЄС (за 2014-2015 рр.) щодо колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова та членів його уряду – Сергія Клюєва, Сергія Арбузова та Едуарда Ставицького.

Про це повідомив у Twitter брюссельський кореспондент RFE/RL Рікард Йозвяк, передає «Слово і Діло».

Санкції проти «сім'ї» не зняті: експерт пояснив рішення суду ЄССанкції проти колишніх чиновників Януковича не зняті й продовжують діяти мінімум до березня 2016 року.

За даними «Європейської правди», рішення суду ЄС не є остаточним - сторона, що програла, має два місяці на те, щоб його оскаржити.

Варто відзначити, що юридично рішення суду ЄС не означає невідкладного скасування наявних санкцій. Це пов'язано з особливостями санкційного механізму: Рада ЄС щорічно приймає нові санкції, які щоразу потрібно оскаржувати заново. Таким чином, сьогодні було скасовано виключно той арешт, який діяв з березня 2014 року по березень 2015-го.

Народний депутат України Борислав Береза, який зараз перебуває у Страсбурзі, заявив, що сьогоднішнім рішенням суду ЄС «Україна поки що отримала політичного ляпаса, але може отримати нокаут».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: