Обіцяні Абромавичусом торгові представництва України запрацюють із піврічним запізненням

Читать на русском
Відкрити за кордоном ряд торговельних представництв України виявилося не так просто, як припускав Абромавичус.
Айварас АбромавичусФото: finparty.ru

Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус не виконав обіцянку відкрити протягом 2015 року 6 торгових представництв України за кордоном.

Про це довідалося «Слово і Діло», перевіряючи, як міністр дотримує слова, даного ще в серпні 2015 року.

«До кінця року ми відкриємо 6 торгових представництв, які будуть промоутувати Україну як країну для інвестицій і наші бізнеси», – сказав тоді в інтерв’ю одному із засобів масової інформації Абромавичус.

15 жовтня минулого року Мінекономіки створило Раду з просування експорту, що мала би займатися інтенсифікацією вітчизняного експорту в світі.

12 січня 2016 року торговий представник України Наталія Микольська заявила, що зазначені представництва зможуть запрацювати лише в другому півріччі поточного року. Пізніше в Мінекономіки уточнили: для початку таких установ буде 8 і працюватимуть вони у країнах, товарообіг з якими в України дуже насичений (в Туреччині, Китаї, Єгипті, Польщі, Німеччині та США), а також при Раді ЄС у Брюсселі та СОТ – у Женеві. Відповідний указ найближчим часом має надійти на затвердження до Адміністрації Президента.

Незважаючи на наполеонівські плани економічного відомства на 2016 рік, мусимо констатувати, що його очільник свого слова не дотримав, оскільки на сьогодні Україна все ще не має 6 торгових представництв за кордоном.

Всього Айварас Абромавичус має у своєму активі 23 виконаних обіцянки з 38, що робить його одним із найбільш відповідальних міністрів у рейтингу відповідальності членів Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: