Абромавичус визначив пріоритети на 2016 рік

Читать на русском
У Міністерстві економрозвитку заявили, що основним пріоритетом на 2016 рік стане приватизація.

Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус визначив основні пріоритети відомства на 2016 рік.

Серед них він назвав приватизацію та реформу державного управління. Про це міністр заявив на зустрічі з «Реанімаційним пакетом реформ», повідомляє «Слово і Діло».

«Пріоритет №1 на 2016 рік – це приватизація та реформа держуправління. Також одним з основних пріоритетів є покращення умов ведення бізнесу», – заявив Абромавичус.

У МЕРТ розповіли, чого чекати від реформи держпідприємствМіністерство економічного розвитку та торгівлі України каже, що у цьому році запрацює реальна реформа державних підприємств, а українці побачать у чому це буде проявлятися.

За його словами, для того, щоб приватизація в Україні нарешті стартувала, Верховна Рада повинна ухвалити законопроект №2319a «Про внесення змін до деяких законів України (щодо уточнення деяких положень)», а також оновити перелік компаній, які не підлягають приватизації.

«Обов'язково буде запроваджена приватизація держзакупівель. Найважливішим кроком є боротьба з корупцією», – наголосив міністр.

Крім того, Абромавичус зауважив, що почати потрібно з привабливого економічного клімату України, а вже потім гнатися за інноваціями. Також міністр економрозвитку заявив, що він планує завести на український ринок такі компанії, як IKEA, Tesla та ін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: