Експерт: найбільшим виграшем для України стане звільнення Яценюка

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

«До низки міністрів є величезні питання з точки зору їхньої професійності та віддачі тій справі, на яку їх делегували». Так, спікер ВР Володимир Гройсман вкотре попередив про ротації та анонсував зміну складу уряду. Своєю чергою, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяв звільнити трьох міністрів ще в листопаді.

Список кандидатів на звільнення давно очевидний, але найбільше претензій до самого Яценюка.

Переформатування уряду – це досить гучно. Скоріше просто заміна кількох міністрів. Маємо Квіташвілі та Пивоварського, які самі написали заяви на звільнення. Є вакантне місце в Мінекології, яке до сьогодні вільне. Міністри, до яких висувають серйозні пртетензії, – Петренко та Демчишин. Квіт також згадується серед кандидатів на звільнення, але у випадку з ним зіграв фактор особистих взаємовідносин із прем'єр-міністром.

Список кандидатів на виліт є очевидним, але найбільше претензій якраз до самого Яценюка. Замінити варто самого прем'єра й від цього вся Україна виграє набагато більше.

Яценюка сьогодні тримає лише те, що Президенту потрібні голоси за зміни до Конституції й він не хоче сваритися з жодною фракцією.

Список тих міністрів, до яких будуть претензії, є очевидним, але замінити варто самого прем'єра і від цього вся Україна виграє набагато більше.
Валерій Димов, політолог

Влада не готова навіть відправити у відставку тих, хто сам давно хоче піти.

Зараз влада не наважиться на серйозні кадрові ротації. Наприклад, Квіташвілі, який ще влітку написав заяву й досі працює. Коаліція неспроможна поки що заповнити вакантні місця та провести якісь зміни таким чином, щоб не показати суспільству свою нездатність і не пересваритися за посади.

Нагадаємо, Андрій Парубій заявив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очолюватиме уряд як мінімум до весни наступного року.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко та голова Верховної Ради Володимир Гройсман ще до Нового року підписали заяву, в якій зазначили, що питання відставки прем'єра не стоїть на порядку денному.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: