Житомирський губернатор забув про ремонт будинків загиблих бійців АТО

Читать на русском
У Житомирській обласній адміністрації не змогли відповісти, чи допоміг голова області Сергій Машковський відремонтувати будинки загиблих учасників АТО.
Сергій Машковський

Родини двох загиблих бійців-учасників антитерористичної операції не отримали від голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Машковського обіцяної допомоги з ремонтом житла.

Такого висновку дійшло «Слово і Діло», перевіривши стан виконання обіцянки, озвученої Машковським ще 29 травня минулого року.

Тоді він пообіцяв членам родин двох героїв АТО – Ігоря Юрченка та Ярослава М'ялкіна, що проживали в Народицькому районі області – допомогти відремонтувати їхні помешкання.

18 січня в листі до «Слова і Діла» Житомирська обласна адмінстрація поінформувала, що родини загиблих отримали відповідний юридичний статус та пільги на користування житлово-комунальними послугами згідно з чинним законодавством, а Олеся М'ялкіна з 3 червня отримує субсидію. Родич іншого бійця, Петро Юрченко, за цей час отримав 4 тис. грн на лікування. Окремо зазначається, що обидві родини отримали матеріальну допомогу з Державного, обласного та місцевого бюджетів, а також за рахунок благодійних внесків.

Разом з тим, саме про допомогу в ремонті житла, про яку йшлося в інформаційному запиті «Слова і Діла» до Житомирської ОДА, жодної інформації в обладміністрації системі народного контролю не надали. Таким чином, обіцянка голови області Сергія Машковського не отримала підтвердження й позначена як невиконана.

Загалом відсоток невиконаних обіцянок Житомирського губернатора невисокий – усього 10% обіцянок, тобто 3 з 31, зафіксованої «Словом і Ділом». Дізнатися, як працюють очільники інших областей України, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: