Бойовики намагаються виміняти заручників на амністію – Геращенко

Читать на русском
Члени терористичних угруповань «ДНР» та «ЛНР» на переговорах у Мінську намагаються пов'язати питання звільнення українських заручників з питанням амністії.

Члени терористичних угруповань «ДНР» та «ЛНР» на переговорах у Мінську намагаються пов'язати питання звільнення українських заручників з питанням амністії.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«На жаль, якщо говорити про гуманітарну підгрупу, немає новин про заручників, це питання в центрі нашої уваги, але бойовики намагаються прив'язати його до питання амністіі, що є чистим шантажем. До речі, світовий досвід говорить, що амністії застосовуються лише після закінчення конфлікту, а не під час. А в нас незаконні збройні формування ще розгулюють Донбасом», – відзначила Геращенко, підводячи підсумки вчорашніх переговорів у Мінську.

Також, на думку народного депутата, першим пунктом порядку денного наступної зустрічі гуманітарної підгрупи, яка відбудеться 6 жовтня, має стати виступ представників Росії.

«Я підняла питання виконання РФ пункту про звільнення заручників і запропонувала першим питанням на наступній зустрічі (6 жовтня) послухати представників РФ – як вони збираються звільняти украінців Н. Савченко, О. Сенцова, О. Кольченка, інших: через амністію, помилування чи просто відпустити як затриманих за надуманими ознаками», – запропонувала Геращенко.

Нагадаємо, 22 вересня представники самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» оголосили про готовність перенести місцеві вибори в «республіках» на лютий 2016 року, попри те, що раніше їхні ватажки призначили голосування на 18 жовтня та 1 листопада відповідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: