Посол Ізраїлю пояснив, чому його країна не підтримала санкції проти Росії

Читать на русском
Позиція Ізраїлю щодо санкцій проти РФ максимально прагматична: мовляв, конфлікту з їх допомогою не вирішити, та й самому Тель-Авіву псувати стосунки з Москвою не з руки.
Еліав БєлоцерківськийФото: «Forbes Україна»

Ізраїль не підтримав санкції проти Російської Федерації, оскільки, на думку керівництва держави, за їх допомогою не можна вирішити військовий конфлікт.

Про це в коментарі «Укрінформу» розповів посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські, передає «Слово і Діло».

«Ми – країна, яка відчуває санкції з боку арабських країн. Ми не вважаємо, що санкції – той захід, який може привести до вирішення конфліктів. Це принципова позиція Ізраїлю», – заявив Бєлоцерковські.

Росія намагається домовитися з ЄС про скасування санкційПредставники Російської Федерації ведуть переговори з Європейським Союзом про скасування санкцій за Мінськими угодами.

Крім того, за словами посла, держава не прагне псувати стосунки з Росією, адже Тель-Авів і Москву пов'язують тісні економічні зв'язки. «У нас є дуже важливі інтереси з Росією, які ми не можемо ставити під загрозу», – зізнався дипломат.

Нагадаємо, 22 грудня Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху домовилися про розширення економічної співпраці країн та допомогу Києву у впровадженні реформ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: