Легітимність найманців на Донбасі вирішили довести проведенням мобілізації – експерт

Читать на русском
Іван Якубецьвійськовий експерт

Терористи на Донбасі не мають наміру дотримуватися ані «режиму тиші», ані будь-яких пунктів Мінських домовленостей. Окупаційна «влада» так званої «Донецької народної республіки» оголосила, що з 17 січня починає «загальний призов». Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що негайно оголосить мобілізацію в разі загострення ситуації на Донбасі.

Щоб дати відсіч бойовикам на Донбасі, потрібні не мільярди, а розум і політична воля.

Терористи майже регулярно оголошують мобілізацію, але оголосити й провести – дві великі різниці. Для того, щоб здійснити військовий призов, потрібні серйозні організаційні заходи державного рівня. Є сумніви, що вони на це здатні. «Загальний призов» бойовиків покликаний залякати Україну. Це намагання показати, що вони є державною структурою, абсолютним державним утворенням, яке в змозі навіть провести власну мобілізацію.

У разі, якщо буде вказівка наступати чи розширювати конфлікт, потрібен ресурс, тому що на даному етапі він у них дуже незначний. Зараз РФ хоче перевірити, чи зможуть вони замінити війська, які потрібно звідти вивести.

Останні зустрічі в Мінську вже засвідчили, що в Кремлі шукають вихід із цього конфлікту, але з найменшими для себе втратами.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Безумовно, для нас це залишається негативним фактором. Українське політичне керівництво має провести низку заходів із дискредитації подібних кроків. А ми здатні це зробити. Для цього не потрібні великі кошти та ресурси. Потрібні лише розум і політична воля.

Як відомо, у Генштабі заявляли, що планують проведення сьомої хвилі мобілізації в березні 2016 року. Відомо також, що до мобілізації планується значно менша кількість осіб, ніж це було в попередні хвилі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: