Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 16 січня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Минула доба у зоні АТО пройшла не спокійно. Загалом, впродовж минулої доби бойовики 40 разів порушували режим припинення вогню.

Обстріли:

На Донецькому напрямку бойовики грубо порушуючи Мінські домовленості обстріляли зі 82-мм та 120-мм мінометів позиції сил АТО в Мар'їнці. Також, сепаратисти застосовували стрілецьку зброю та гранатомети.

Крім того, сепаратисти продовжують обстрілювати зі стрілецької зброї та гранатометів українських військових біля Опитного, Пісків та південніше Авдіївки.

На Маріупольському напрямку проросійські бандформування обстріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм населений пункт Водяне, що знаходиться у так званій буферній зоні.

Біля Горлівки бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів в бік позицій сил АТО неподалік Майорська, з зенітної установки – в районі Новгородського.

Вперше за останні місяці незаконні збройні формування порушили умови припинення вогню на Луганщині. Так, селище Трьохізбенка потрапило під ворожий вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: