Порошенко виконав обіцянку: ремонт доріг у 4 областях профінансують за рахунок митниці

Читать на русском
Петро Порошенко підписав Закон № 666-VIII, відповідно до якого в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях започатковується експеримент із відрахування 50% від суми перевиконання митних зборів на ремонт автомобільних доріг державного значення.
Фото: Reuters

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 666-VIII, відповідно до якого в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях започатковується експеримент із відрахування 50% від суми перевиконання митних зборів на ремонт автомобільних доріг державного значення.

Документ вносить відповідні зміни до держбюджету України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

Так, експеримент із фінансування доріг за рахунок перевиконання плану митницями стосуватиметься таких автотрас, як Одеса-Рені, Львів-Радехів-Луцьк, Київ-Чоп, ділянок доріг Львів-Сколе, Сколе-Славське, Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига. Есперимент триватиме більш, ніж рік – до 1 січня 2017 року.

Розробити прозору процедуру розрахунку й контролю за використанням коштів доручено Кабінету міністрів.

Таким чином в Адміністрації Президента сподіваються покращити транспортну інфраструктуру цих регіонів, що має вплинути на їх соціально-економічний розвиток.

Нагадаємо, обіцянку подати до парламенту законопроект про спрямування частини надходжень митниці на ремонт доріг Петро Порошенко пообіцяв ще на початку липня. 8 липня проект закону був зареєстрований у Верховній Раді, а вже 3 вересня депутати його підтримали.

Нагадаємо також, що відремонтувати дорогу Одеса-Рені (на Бухарест) обіцяв на початку червня і одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: