Верховний суд відреагував на заяву Авакова про призупинення роботи судів

Читать на русском
У відповідь на заклик міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити всіх суддів, Верховний суд України закликав міністрів сконцентруватися на реформуванні галузей їх відповідальності.

У відповідь на заклик міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити всіх суддів, Верховний суд України закликав міністрів сконцентруватися на реформуванні галузей їхньої відповідальності.

Про це повідомили в прес-службі Верховного суду України, передає «Слово і Діло».

«Представникам виконавчої влади варто зменшити концентрацію особистої уваги на судовій реформі та спрямувати зусилля, час та енергію на ефективне реформування сфер власної відповідальності», – йдеться в повідомленні.

У Верховному суді зазначили, що реформаторські ініціативи, які спрямовані на звільнення всіх суддів в Україні, не нові. Вони були предметом ретельного аналізу та дискусій на національному рівні, в тому числі й у процесі роботи Конституційної комісії, але не знайшли підтримки в силу своєї безпідставності.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що він наполягає на радикальних змінах та повному перезавантаженні в системі судів. «Я ж прихильник ще більш жорсткого процесу. Ніхто, вже вибачте, не помре – й усі зрозуміють і погодяться, якщо в країні не буде функціонувати судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів», – заявив міністр.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: