Данія запровадила контроль на кордоні з Німеччиною

Читать на русском
Прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен заявив, що відсьогодні країна запроваджує прикордонний контроль для тих, хто подорожує з Німеччини.
Прем'єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен

Прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен заявив, що відсьогодні країна запроваджує прикордонний контроль для тих, хто подорожує з Німеччини.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

«Данія запроваджує контроль на кордоні з Німеччиною», – йдеться в повідомленні.

Данія вирішила вжити подібних заходів слідом за Швецією, яка запровадила такий самий прикордонний контроль, але для тих, хто в'їжджає із Данії, намагаючись тим самим скоротити число мігрантів, що прибувають до країни.

За словами Расмуссена, нові правила набули чинності о 12 годині дня і будуть діяти протягом десяти днів. Після цього прикордонний контроль може бути продовжений на 20 днів, якщо цього вимагатиме ситуація.

Відтепер, подорожуючи з однією країни до іншої, туристам доведеться пред'являти необхідні документи.

«Це дуже серйозний крок і він повинен розглядатися у світлі серйозної міграційної кризи, з якою зіткнулася Європа. Це, ймовірно, найбільша і найскладніша криза, яку ми бачили в цьому столітті», – наголосив прем'єр Данії.

Крім того, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що країна дотримуватиметься зобов'язань, які взяли попередники, з прийому 7 тисяч біженців, що передбачені планом Єврокомісії з розподілу мігрантів.

Нагадаємо, раніше в Німеччині невідомі обстріляли притулок для біженців. Внаслідок стрілянини легкі поранення отримав 23-річний мешканець притулку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: