Яценюк має звітувати про використання міжнародних грошей – Геращенко

Читать на русском
В рамках години запитань до уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк має відзвітувати, куди та на що була витрачена міжнародна технічна допомога Україні.
Ірина Геращенко

У рамках години запитань до уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк має відзвітувати, куди та на що була витрачена міжнародна технічна допомога Україні.

Про це під час погоджувальної ради голів фракцій заявила народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Геращенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт «БПП».

«Уряд має відзвітувати про використання коштів, зокрема на розробку законопроектів, у тому числі Податкового кодексу. Парламентарі повинні знати, наскільки ефективно використовувалися кошти, які сьогодні так потрібні Україні», – вважає Геращенко.

ЄС переживає, що їхні гроші використовуватимуться в якості субсидії олігархам – ТомбінськийДержавні закупівлі дуже часто є джерелом корупції і Європейський Союз переживає, що їхні гроші будуть розкрадені.

Також Яценюк має відзвітувати про готовність України до початку дії зони вільної торгівлі з ЄС і заходів, яких вживає Кабмін для мінімізації ризиків для бізнесу в контексті скасування зони вільної торгівлі з Росією, додала нардеп.

«Бізнес перебуває в шоковому стані, адже підприємці не знають, чого чекати з 1 січня наступного року, коли починає діяти угода. Ми не готові повною мірою до роботи зони вільної торгівлі з ЄС. Тому нам необхідно почути звіт уряду з цього питання», – зазначила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: