Що й кому влада доводить справою Корбана? Експерт

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

На прикладі судового розгляду справи Корбана хочуть показати, що мегаолігарх в країні один.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи судовий процес над Генадієм Корбаном.

«Можна зазначити, що до Корбана точно є питання щодо його діяльності, рейдерських, корупційних схем. Водночас суд виглядає достатньо вибірково. Щодо людей такого ж рівня, з таким же багажем, того ж Кернеса в Харкові, низки колишніх депутатів від «Партії регіонів», які зараз перебувають у парламенті, влада працює чомусь не так активно», – аналізує експерт.

Тут, на його думку, можна зробити один висновок: решта зараз не становлять у фінансово-політичному плані такої загрози для Порошенка, як група «Приват» з їхньою заявкою на політпроект із представництвом у парламенті.

Корбан зізнався, що в 90-х займався рейдерствомГолова політради партії «УКРОП» Геннадій Корбан заявив, що з 1990-х років його основним бізнесом було те, що в Україні заведено називати рейдерством.

«Для влади вони є пріоритетними опонентами. На їх прикладі хочуть показати, що мегаолігарх в країні один», – підкреслив він.

«Відповідно, з одного боку, підстави проводити слідчі дії щодо Корбана є. А з іншого боку, дивує така вибірковість», – наголосив Юрчишин.

За його словами, це класичний приклад протистояння фінансово-просмислових груп, оскільки інформканали є в обох груп. Одні звинувачують Президента в тиску, а суспільство розділилося. До того ж, час для суду вибраний доречно, тому що в святкові дні мало хто слідкуватиме за справою Корбана. Це також можна вважати політичним кроком.

«Чим завершиться ця справа? Все вирішиться на рівні домовленостей», – резюмував Ярослав Юрчишин.

У неділю, 27 грудня, засідання суду розпочалося о 9:30 і тривало більше 24 годин.

Нагадаємо, Корбана помістили під домашній арешт на початку листопада. Термін запобіжного заходу спливає 31 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: