Корбану абсолютно не загрожує ув'язнення – експерт

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Суд над Корбаном давно перетворився на шоу й це абсолютно політизований процес, який точно не завершиться повноцінним вироком.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Петро Олещук, аналізуючи судовий процес над лідером «УКРОПу».

«Те, що Корбан відмовився від адвокатів, – гра на публіку. Сам процес уже давно перетворився на шоу. Лише коли буде досягнуто політичних цілей, заради яких все це ініціювали, тоді процес і завершиться. Поки що процес будуть затягувати. Іншого варіанту бути не може. Порошенко та Коломойський мають домовитись, і немає сумнівів, що жодної загрози посадки Корбана немає», – аналізує політолог.

«Те, що судовий процес абсолютно політизований, вже навіть ніхто й не приховує», – наголосив Олещук.

Водночас експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ярослав Юрчишин також переконаний, що все залежить від домовленостей. Цікавою тут є позиція Коломойського, який поки що мовчить.

«Напевно, він також піднімає ставки, щоб вийти з якоюсь позицією. Все це свідчить про те, що судової реформи в нас не відбулося. Реформа прокуратури також затягнулась, і тому є можливість політизувати такі процеси. Не кажучи вже про потребу більшої прозорості ЗМІ, певні обмеження політичної реклами та обмеження «джинси», – резюмував він.

Як стало відомо, Дніпровський суд відправив Геннадія Корбана під арешт терміном на 60 діб.

Нагадаємо, відучора Дніпровський райсуд Києва розглядав питання про зміну запобіжного заходу для Геннадія Корбана.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: