У Кличка похизувалися зупинкою 50 незаконних забудов

Читать на русском
Протягом 2015 року столична влада зупинила близько 50 незаконних забудівель. Про це «Українській правді. Київ» розповів директор Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець, передає «Слово і Діло».

Протягом 2015 року столична влада зупинила близько 50 незаконних забудівель.

Про це «Українській правді. Київ» розповів директор Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець, передає «Слово і Діло».

«За цей рік станом на сьогодні зупинено близько 50 незаконних будівництв. Скандальні ЖК «Сосновий бір», «Східна брама», де вилучали техніку, та низка інших зупинені», – заявив Білоцерківець.

При цьому він зазначив, що основна проблема міської адміністрації – будівництва на рівні 5 поверху, адже визнати незаконність висотних будівель від 5 поверхів може тільки суд, міська влада самотужки вплинути на таких забудовників не здатна.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко заявив, що столична влада зноситиме всі незаконні забудови в КиєвіСказано 29 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У таких випадках місто повинне через суд доводити незаконність, а після цього зносити ці об’єкти. Але ліквідація цих об’єктів вкрай дорого коштуватиме бюджету. Сьогодні основна ціль забудовника – вийти на рівень 3-го поверху. Коли вони доходять до 3 поверху, вони розуміють, що далі ми їх зупинити фактично не можемо, і вони можуть продовжувати роботу», – пояснив керівник Департаменту благоустрою.

Білоцерківець також закликав людей, що збираються купувати квартии в Києві, уважно перевіряти дозвільну документацію забудовника. «Люди перед тим, як купувати квартиру, повинні прекрасно розуміти, що вони ризикують, якщо не перевірять документи. Це питання для них – буквально тисячі гривень – оплатити послуги юриста, який перевірить законність конкретного будівництва, наявність документів... На сьогодні у нас працює сайт «Центр моніторингу забудови міста Києва». На ньому проаналізовано близько 70% будівництв Києва. Там відразу видно – червоним виділені незаконні будівництва, а зеленим – законні, там також можна переглянути, які документи є, а яких не вистачає у незаконних будівництв», – додав він.

Нагадаємо, 19 листопада громадські активісти повідомили, що на вулиці Гончара в буферній зоні Софії Київської знову почалися роботи на скандальному висотному будівництві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: