Попри обіцянку Кличка, біля Софії Київської знову почалось будівництво – активісти

Читать на русском
Незважаючи на обіцянку стличного мера не допустити забудови історичного центру міста, на вул. Гончара, на скандальному висотному будівництві в буферній зоні Софії Київської відновилися роботи.

Незважаючи на обіцянку стличного мера не допустити забудови історичного центру міста, на вулиці Гончара, на скандальному висотному будівництві в буферній зоні Софії Київської відновилися роботи.

Про таке повідомляють громадські активісти, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook члена Українського товариства охорони пам'яток історії та культури Ірини Нікіфорової.

«Судячи з усього, забудовників з Гончара, 17-23 результати виборів до Київради цілком влаштовують. Сьогодні зранку приїхала партія робітників, вже працює будівельний кран. Рекомендації ЮНЕСКО ігнорують і вони, і київська влада», – написала активіста.

При цьому Нікіфорова відзначає, що будівельники щось вивантажують за допомогою будівельного крана, ховаючи при цьому свої обличчя.

Відомо, що скандальне будівництво на вулиці Гончара здійснює «Інвестиційно-будівельна група», якій у 2010 році Київрада заборонила продовжувати роботи на цій ділянці. Судова тяганина завершилась накладенням штрафу на компанію. А в липні 2015 року ЮНЕСКО зобов'язало київську владу зменшити висотність будівель у буферній зоні Києво-Печерської Лаври та Софії Київської.

Повністю заборонити висотне будівництво у центрі столиці пообіцяв ще навесні 2014 року і Віталій Кличко. Однак, як бачимо, це його рішення наразі виконується вибірково.

Ознайомитися з усіма обіцянками київсього мера можна на його сторінці на сайті «Слова і Діла». Рейтинг відповідальності міських голів України доступний за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: