Конфлікт навколо ОПЗ триває: керівництво заводу подасть на Саакашвілі до суду

Читать на русском
Представники Одеського припортового заводу вирішили подати на губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі до суду начебто через неправдиву інформацію.

Представники Одеського припортового заводу вирішили подати на губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі до суду начебто через неправдиву інформацію.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«Всі звинувачення Саакашвілі проти ОПЗ – це політико-економічні ігри, спрямовані на зниження привабливості підприємства для великих західних інвесторів і зниження його реальної вартості напередодні приватизації», – заявив перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

Сакварелідзе прокоментував звинувачення Яценюка в корупції на ОПЗЗаступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе підтвердив проведення розслідування діяльності ОПЗ і його керівництва.

На думку керівництва заводу, Саакашвілі навмисно паплюжить ім'я ОПЗ і намагається збити ціну на його перепродаж. Також, за словами Щурикова, Саакашвілі вирішив продати ОПЗ російським олігархам.

Як відомо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі Україні розробило проект закону щодо приватизації держпідприємств. У ньому чітко прописаний механізм приватизації та вказано, що представники держави-агресора (РФ) не мають права брати участі в купівлі українських держпідприємств.

Нагадаємо, раніше Міхеіл Саакашвілі оцінив втрати українського Бюджету від дії корупційних схем у 5 млрд доларів і звинуватив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в корупції на ОПЗ.

Також заступник генпрокурора і прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявив, що ГПУ підозрює Яценюка в причетності до розкрадання прибутку Одеського припортового заводу за корупційною схемою на суму 90 млн доларів на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: