Кличко закликає не голосувати за урядовий проект Бюджету-2016

Читать на русском
Проект Державного бюджету на 2016 рік позбавляє столицю значної частини доходів та не забезпечує потреб міста.
Віталій Кличко

Проект Державного бюджету на 2016 рік позбавляє столицю значної частини доходів та не забезпечує потреб міста.

У зв'язку з цим міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що голосувати за запропонований Кабінетом міністрів проект Державного бюджету не можна, оскільки тим самим уряд позбавить столицю засобів до існування, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Парламент збирається ухвалювати Державний бюджет на наступний рік. І для Києва в ньому закладена, я б сказав, безпрецедентна дискримінація! Столицю позбавляють зароблених нею грошей. Мало того, що попри всі наші звернення, залишається норма лише про 40% ПДФО для Києва, так нам не повертають борг з Держбюджету – субвенцію в 1,9 млрд грн», – зазначив Кличко.

Ще одним «подарунком» уряду мер вважає зменшення надходжень до бюджету столиці на 1,7 млрд грн.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко доб'ється, щоб зі столичного бюджету не вилучали податок на доходи з фізичних осібСказано 19 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Кабмін пропонує скоротити кількість груп платників єдиного податку з 4 до 3 та вилучити з цієї системи оподаткування юридичних осіб. Крім цього, змінами до Бюджетного кодексу України пропонується здійснювати розподіл єдиного податку між місцевими та Державним бюджетом на території міста Києва у пропорції: місцевий бюджет – 40%, Державний – 60%! Не знаю, чим так завинив Київ, що його позбавляють коштів на забезпечення життєдіяльності міста, але така норма суперечить 142-й статті Конституції, статті 10 Податкового кодексу», – додав Кличко.

Кличко звернувся до представників політичних сил у парламенті не голосувати за чинну редакцію Державного бюджету на 2016 рік. «За такі фінансові «ноу-хау» не можна голосувати!.. Давайте всі разом доб’ємося для Києва справедливості», – резюмував мер.

Нагадаємо, проект бюджету Києва міська рада оприлюднила ще 3 грудня. Відповідно до підрахунків столичних депутатів, бюджет міста у 2016 році становитиме 26,496 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: