Підписи за відставку Шокіна зникли не просто так – ЗМІ

Читать на русском
Джерела у Верховній Раді стверджують, що 127 автографів депутатів, які підписалися за відставку генпрокурора, ніхто не крав і зникли вони не просто так.

Минулого тижня нардеп від фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв заявив про втрату теки, у якій були зібрані підписи парламентарів за відставку генерального прокурора Віктора Шокіна. «Підписи були викрадені в мене зі столу прямо в парламенті», – уточнив політик.

Проте джерела у Верховній Раді стверджують, що 127 автографів депутатів, які підписалися за відставку генпрокурора, ніхто не крав і зникли вони не просто так, пише «Слово і Діло».

Нагадаємо, після того, як стало відомо, що Шокін начебто порушив кримінальне провадження проти групи свого заступника Давида Сакварелідзе, яка розслідувала справу про корупцію у вищих ешелонах прокуратури, «радикали» почали збір підписів за відставку генпрокурора. Ініціативу підтримали депутати з усіх фракцій коаліції.

Чи зважиться Порошенко «здати» Шокіна? ЕкспертиПолітологи поділилися міркуваннями щодо ймовірної відставки генерального прокурора Віктора Шокіна.

Коли у списку було вже 108 підписів, його передали для подальшого збору Єгору Соболєву. Він зібрав іще 19 підписів, крім того, «Батьківщина» завила про готовність повним складом підписатися за відставку генерального прокурора.

Але 11 грудня, коли у Верховній Раді було дуже гаряче через конфлікт Барни та Яценюка, стало відомо, що теку з підписами вкрали. Однак, як стверджують деякі ЗМІ з посиланням на власні джерела у парламенті, 127 автографів депутатів насправді міг купити за 250 тисяч доларів перший заступник голови фракції «БПП» Ігор Кононенко.

Поки депутати збирали підписи за відставку Шокіна у парламенті, електронна петиція з аналогічними вимогами на сайті Президента отримала підтримку понад 25 тисяч українців. Сам Шокін неодноразово заявляв, що готовий піти у відставку після реформи прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: