Лещенко та Найєм підтримали відставку Шокіна

Читать на русском
Сергій Лещенко і Мустафа Найєм підписалися під проектом постанови Верховної Ради про відставку Віктора Шокіна з посади генпрокурора України.

Народні депутати від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко і Мустафа Найєм підписалися під проектом постанови Верховної Ради про відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України.

Про це вони повідомили на своїх сторінках в Facebook, передає «Слово і Діло».

За словами Найєма, таке рішення він прийняв після того, як зважив всі «за» і «проти». «Сподіваюся, з наступним (генпрокурором) нам пощастить більше», – написав колишній журналіст.

Інстинкт самозбереження може спровокувати депутатів запустити процес відставки Шокіна – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що для розгляду питання про відставку Шокіна не вистачає 36 підписів депутатів.

Колега Мустафи, нардеп Сергій Лещенко пояснив своє рішення підписатися під постановою про відставку чинного генпрокурора відмовою останнього розслідувати в Україні кримінальне провадження проти депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка. «Для мене це остання крапля кредиту довіри, який закінчився», – зазначив Лещенко.

Він також нагадав, що вважає кримінальне переслідування і затримання голови партії «УКРОП» Геннадія Корбана повністю заслуженим. «Водночас хочу, щоб так само затримали хоча б Мартиненка і Бойка, по яких вже є готові кримінальні справи. Але робити це, думаю, буде вже інший генеральний прокурор України», – прогнозує нардеп.

На цей момент під постановою про звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора підписалося вже 120 народних обранців. Таким чином, для винесення даного питання на розгляд у сесійній залі парламенту потрібні підписи ще 30 нардепів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: